woensdag, oktober 31, 2007

Amy Winehouse in de Ancienne Belgique

Juffrouw Van Wynhuize kwam dan toch gisterenavond opdagen in de AB, hetgeen dezer dagen niet zo evident is. Amy stuurt immers geregeld haar kat of is in de onmogelijkheid op te treden omdat zij ofwel ladderzat is, ofwel ergens in de bak zit. De verschijning van Winehouse was dus al een triomf op zich. De getatoeëerde zangeres zag er met haar bijenkorfkapsel, haar ultrakort, diep gedecolleteerd oranjeroos kleedje en haar hoge naaldhakken uit als een soort fabeldier. De set begon met een aantal minder bekendere nummers. De zaal reageerde pas echt toen de hits er aan kwamen. De geluidmix was helaas niet echt goed, waardoor Amy's stem minder goed uit de verf kwam. De muziek die we te horen kregen zou ik het best kunnen omschrijven als hedendaagse retro-pop, met een knipoog naar het beste van de sixies-soul. Winehouse stond er de hele tijd bij van 'in-welk-gat-ben-ik-nu-alweer-aanbeland' (een pose?) en was vooral blij toen de roadies haar van de nodige drank kwamen voorzien (een soort tomatensap met iets in?) Toch was de show meer dan het bekijken waard. De band (half zwart, half blank) speelde voortreffelijk en de manier waarop Winehouse beweegt op de planken is al een spektakel op zich. Na een goed uur was het gedaan. Er volgden nog een paar bisnummers en toen verdween Amy Winehouse voorgoed in de coulissen, waarschijnlijk meteen richting bar.
(Klik hier of op de foto om deze te vergroten)

zondag, oktober 28, 2007

Weird Shoes

Schoenen: zowel mannen als vrouwen zijn er mee bezig (maar deze laatsten net ietsje meer).
Hier vind je alvast een mooie collectie origineel schoeisel.

donderdag, oktober 25, 2007

Bob Dylan remixed by Mark Ronson music video

Briljant videofilmpje bij de Mark Ronson remix van Dylan's "Most Likely You Go Your Way And I Go Mine"

maandag, oktober 22, 2007

Uitzending over Simon Vinkenoog

Via deze link kan u een vrij recente KRO-uitzending herbekijken over de Nederlandse Pop-Dichter Simon Vinkenoog. Vinkenoog (°1928) publiceert al zeker vijftig jaar poëzie, proza, recensies en beschouwingen. Vorig jaar trad hij samen op met Spinvis. Samen brachten ze de cd 'Ja' uit, die je hier kan beluisteren. Afgelopen zaterdag zag ik Simon op de Nacht der Poëten in Aarschot (foto). Vinkenoog is een waar Fenomeen.

zondag, oktober 21, 2007

25ste Nacht der Poëten in Aarschot

Gisteren vond in Aarschot de 25ste Nacht der Poëten plaats. Dichters als Marcel Van Maele, Eva Gerlach, Remco Campert, Simon Vinkenoog, Eva Cox, Gerrit Komrij, Els Moors, Geert Van Istendael en Jules Deelder gaven er het beste van zichzelf. De presentatie was in handen van Kurt Van Eeghem. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Kasper Van Kooten. Het werd een wonderlijke avond.
(klik op de foto om deze te vergroten, meer foto's hier)

donderdag, oktober 18, 2007

Money Honey

Heb je je ooit al eens afgevraagd hoeveel je per dag, per uur, per minuut of per seconde verdient? Surf naar deze site, voer je netto maandloon (bvb in euro) in en de website rekent alles fijntjes voor u uit...


dinsdag, oktober 16, 2007

Jonathan Richman in 2007

Straks staat de wonderlijke Jonathan Richman op de planken van de intieme AB CLUB. Het concert is uitverkocht.

maandag, oktober 15, 2007

The Moby Equation

Is het mogelijk te berekenen in hoeverre een artiest verraad pleegt op zijn integriteit door zijn song(s) voor commerciële doeleinden te grabbel te gooien ?
Oordeel zelf aan de hand van deze formule

zaterdag, oktober 13, 2007

Heerlijke rommel

Zelf word ik niet goed van de 'clean desk policy' die vele bedrijven tegenwoordig aanhangen. Niets sfeervoller dan een rommelig bureautje. Vaak niet alleen efficiënter (alles-is-vlak-bij-de-hand), maar natuurlijk ook fotografisch stukken interessanter, zoals u hier kan merken.

donderdag, oktober 11, 2007

dinsdag, oktober 09, 2007

Che is 40 jaar dood

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat
Che Guevara werd geëxecuteerd.
De bedevaart naar Che is echter springlevend.

maandag, oktober 08, 2007

John Fogerty 'Revival'

Meer over de nieuwe plaat van Fogerty.

John Fogerty - Long Dark Night / I Can't Take It No More (Live 2/10/07)

John Fogerty heeft een schitterende nieuwe plaat uit genaamd 'Revival'. Overtuig jezelf door te luisteren naar deze live-versies van 'Long Dark Night'en een vleugje 'I Can't Take It No More'.

zaterdag, oktober 06, 2007

Bent U een Type-D?

"Hoe goed iemand herstelt van een hartaanval, hangt niet alleen af van medische factoren maar ook van persoonlijkheid. Dat concludeerde Johan Denollet, hoogleraar medische psychologie aan de Universiteit van Tilburg, na onderzoek onder driehonderd patiënten. Denollet construeerde uit zijn bevindingen de ‘Type-D’-persoonlijkheid, ofwel de ‘D-factor’. De D staat voor distressed, verontrust."
Onderzoek hier of u een type D bent.

woensdag, oktober 03, 2007

Mick Talks

Nav van de solo-compilatie 'The Very Best Of Mick Jagger' gaf Mr. Lips een interview aan de BBC.
Het gesprek met onze vrolijke Frans is via deze link te lezen of te herbekijken.

maandag, oktober 01, 2007

Build Your Dream Home

Your home is a

Magnate's Manor

Your kitchen is someplace you never go, because you "have people for that." There's a Chocolatessen, which is rapidly becoming your favorite room of the house. Having one is also becoming a trend among your wealthy neighbors. Your master bedroom is the size of a small barn, with carpet thick enough to reach your ankles. Your study has hardback editions of every classic ever written, plus a special edition of Rich Dad, Poor Dad with the parts you ghost-authored highlighted. One of your garages holds your collection of ferraris, and is measured in acreage.

Your home also includes a guest wing and private quarters for your servants. Outside is your hedge maze and gardens, meticulously tended by a team of world-class botanists.

And, you have a pet .

Below is a snippet of the blueprints:


Build YOUR Dream House!