zondag, december 30, 2007

Shaketown's Eindejaarslijstje

CONCERTEN 2007
1. Rolling Stones (Werchter)
2. Bob Dylan (Amsterdam, Brussel)
3. Roger Waters (Antwerpen)
4. Solomon Burke (Brussel)
5. John Hiatt (Peer, Brussel)
6. Kris Kristofferson (Brussel)
7. Diana Ross (Brussel)
8. Boudewijn de Groot (St-Niklaas, Antwerpen)
9. Norah Jones (Brussel)
10. Lou Reed (Brussel)

JAZZ CONCERTEN
1. Sonny Rollins (Brussel)
2. Toots Thielemans (Antwerpen, Brussel)
3. Woody Allen & His Jazz Band (Brussel)

CD’s 2007
1. My Name is Buddy (Ry Cooder)
2. Back To Black (Amy Winehouse)
3. The Reminder (Feist)
4. Raising Sand ( Robert Plant & Alison Krauss)
5. We’ll Never Turn Back (Mavis Staples)
6. Lage Landen (Boudewijn de Groot)
7. West (Lucinda Williams)
8. Chrome Dreams II (Neil Young)
9. Don’t Tell Columbus (Graham Parker)
10. ToHeavenURide (Michelle Shocked)

SINGLE
Most Likely You Go Your Way And I Go Mine
(Bob Dylan -Mark Ronson Remix)

FILM
My Blueberry Nights

GEBEURTENIS
De teloorgang van het Klimaat, van het Belgisch compromis, van RSCA en van Radio 1
(The End Of The World As We Knew It)

zaterdag, december 29, 2007

My Blueberry Nights

'My Blueberry Nights' is van de 48-jarige Chinese filmmaker Won Kar Wai (nooit van gehoord eerlijk gezegd, maar hij blijkt een fenomeen te zijn). De movie zelf kan gezien worden als een vrij eenvoudige lovestory, maar hoe dat allemaal in beeld gebracht werd, is gewoon prachtig. Kort samengevat gaat de film eigenlijk over hoe anderen een spiegel voor je kunnen zijn, om te weten wie je zelf bent... Alles gaat over de liefde en alles gaat over, zelfs de liefde (of toch niet?)
De originele filmscore is van Ry Cooder en verder herkennen we nog muziek van oa Catpower (The Greatest), alsook één schoon nummer van Norah zelve. Een Amerikaanse roadmovie op z'n Chinees. Denk aan 'Paris Texas' bvb, maar dan in 2007. Norah zelve is geen wereldactrice, maar ze doet het goed. Absoluut de film van het jaar. Ga dat zien!

woensdag, december 26, 2007

Goodbye, Oscar...

Een paar dagen geleden overleed Oscar Peterson, één van de laatste groten van de jazz. De Canadees maakte tientallen platen en speelde samen met zowat iedereen die naam en faam had in de jazzwereld. Wie de man wil leren kennen, start misschien het best bij Night Train, uit 1962. Peterson speelde in juni van het vorig jaar nog een grandioos concert in het PSK te Brussel, waar ik toen de bovenstaande foto van hem nam.

zaterdag, december 22, 2007

Woody Allen & His Jazz Band in Bozar

'Het leven is één grote tragedie, af en toe onderbroken door komische momenten,' zegt Woody Allen in een bijzonder interessant interview in De Standaard. Gisteren stond de komiek-filosoof met zijn New Orleans Jazz Band in Bozar te Brussel. Allen, die zelf een aardig stukje klarinet kan spelen, bracht er met zijn muzikanten twee uur lang heerlijk ouderwetse jazz, die vooral vrolijk, speels en licht klonk. De muziek deed me denken aan de oude slapstick movies uit de jaren twintig en dertig van vorige eeuw. Het leek alsof Woody zijn publiek een spiegel voorhield en via zijn muziek wou zeggen: 'Kijk, dit is het leven en ieder van ons speelt zijn rol in deze komedie. Nu en dan krijgen we de kans op een mooie solo, maar even later gaan we weer helemaal op in het geheel of worden we door anderen het zwijgen opgelegd.' Wat een metafoor. Woody Allen blijft één van mijn grootste helden. Meer foto's hier en een videofragment van dit optreden kan je hieronder bekijken.

dinsdag, december 18, 2007

Help 'Shake Town' Groeien

Door hier te klikken help je 'Shake Town' groeien. Je kan via deze website ook je eigen ministadje bouwen.

zondag, december 16, 2007

Tom Russell in de AB Club

Tom Russell speelde gisteren een gedreven concert in Brussel. Hij verweeft prachtige songs met anekdotische verhalen over grote Amerikaanse artiesten als Ramblin' Jack Elliot, Daryl Adams, Dave Van Ronk en Johnny Cash die hij allen heeft gekend. Meer foto's hier.

zaterdag, december 15, 2007

Neil Young In Antwerpen

Het intiem concert dat Neil Young op maandag 11 februari zal geven in Antwerpen was vanmorgen op een kwartier uitverkocht. Ik heb alvast één extra kaartje op de vierde rij over (te betalen uiteraard!) voor de grootste Neil Young fan die niet aan een ticket raakte.

Leve Shaketown, zou ik zo zeggen. Stuur een (gemotiveerde) mail naar Shaketown's Office .
De 'gelukkige' wordt via deze site op 19 januari bekend- gemaakt.

vrijdag, december 14, 2007

Spellingsproblemen in Anderlecht

In onze reeks 'Lachen is Gezond':
Vandaag zelf gefotografeerd : heel de gemeente Anderlecht
hangt vol met dergelijke affiches.
Il faut le faire.

donderdag, december 13, 2007

Matige Bruce in Antwerpen

Een mindere Springsteen gisteren in het sportpaleis. Dat lag enerzijds aan een toch wat minder interessante setlist en anderzijds -alweer- aan het sportpaleisgeluid dat bij momenten niet goed zat. Wat een verschil met vorig jaar (de pete seeger sessions), toen de klank bijna perfect was en Bruce de zaal van de eerste tot en met laatste minuut in vervoering bracht. Dat was ook het geval tijdens zijn accoustische set van Vorst 2005 (Devils & Dust-tour).
Bruce met de e-street band zag ik al in betere doen in 2002 en 2003, zodat dit voor mij toch zijn minst sterke optreden was. Natuurlijk is de finale met kleppers als 'born to run' en 'dancing in the dark' voor een beetje rockliefhebber onweerstaanbaar, maar het hart van de setlist leed toch wat onder het kwaliteitsverlies van zijn meest recente songs uit 'Magic'. Meer foto's hier.

maandag, december 10, 2007

Solomon Burke triomfeert in Brussel

De doortocht van Solomon Burke in Brussel werd een ware triomftocht. De gigant van de rock'n'soul bracht, gezeten op zijn enorme troon, zowel recent werk als oude soulhits ten gehore. "Soul Searching", "That's how I got To Memphis", "Dock Of The Bay", "Don't Give Up On Me", "None of us are Free"... het waren maar enkele parels die Solomon, met de krachtigste stem die ik ooit hoorde, de zaal injoeg. Aan het einde van het optreden riep de zanger iedereen die dat wenste op het podium. Het was me dan ook een grote eer de soulkoning de hand te mogen schudden. Een concert om nooit te vergeten. Meer foto's hier.
...
ps: Vanavond nog mag deze man spelen op Led Zeppelin's Afterparty

zaterdag, december 08, 2007

Karlheinz Stockhausen overleden

Eén van de meest interessante figuren van de hedendaagse (klassieke) muziek is overleden. Ik heb van veel van zijn experimentele muziek gehouden...

zaterdag, december 01, 2007

Meeting Boudewijn de Groot

De 'Lage landen Tour' van Boudewijn de Groot hield gisteren halt te Antwerpen. De setlist was bijna helemaal dezelfde als enkele maanden geleden in Sint-Niklaas. Maar niet getreurd want dit is toch wel de sterktste tour van de afgelopen jaren van Boudewijn; muzikale topklasse en een heerlijke setlist. Achteraf was er nog even tijd voor enkele foto's (zie hierboven: Shake en dochter Eva ontmoeten Boudewijn). Concertfoto's vind je hier.