donderdag, juli 20, 2006

Dr. John & Randy Newman in Gent








De goede dokter heeft zonder enige twijfel de slag der pianisten gewonnen gisterenavond in Gent. In de heetste concerttent die ik ooit heb mogen betreden, verscheen Dr. John in blauw maatpak en witte hoed. Zijn band: gitaar, bas, drum - simpel als bonjour. Maar wat een concert! Dat groovde, dat funkte, dat rockte en dat swong! Er waren uitstapjes naar jazz (de dokter op orgel) maar meestal bleef de muziek 100 % New Orleaaaaaaans. Zijn zang was schitterend en het pianospel verbluffend. Terwijl het laatste vocht uit mijn lichaam zweette, konden er bij de dokter nog enige danspasjes af. Ik begrijp dat niet; hoe je in zo'n kostuum, onder de spots en bij zo'n temperatuur, nog in staat bent zo'n concert te geven.

Daarna kwam Randy Newman en het was duidelijk dat de meeste concertgangers voor deze meneer gekomen waren. Hij kreeg de zaal meteen muisstil met parels als 'Marie' en 'I miss You'. Maar voor de rest was het (bijna) een kopie van de concerten die we van hem reeds zagen. Vakwerk dat wel, maar gekruid met de kwinkslagen die we al eerder van hem gehoord hebben (He's dead, He's deaaaaad!!!). Naar het einde toe, kwam Randy nog eenmaal echt grappig uit de hoek; buiten was er een daverend onweer losgebroken en de regen kletterde op het tentzeil, net toen zette Randy, met de glimlach die we van hem gewend zijn, 'I think it's gonna rain today' in. Van een weerman gesproken! (eigen foto's)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik begrijp dat wel om in kostuum in die hitte te swingen.Ben een 10 tal jaar geleden in new orleans geweest en heb hem er gezien en het was daar 115 faren heit.En die man dronk jack als water.

Anoniem zei

weer nam vergete doeme toch
gary

Shaketownman zei

Ongelooflijk!

Anoniem zei

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

Anoniem zei

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»