zondag, februari 17, 2008

Willy DeVille, Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma Mark Newman deelde ons met enige fierheid mede dat hijzelve ook te bekijken en te beluisteren was op 'Youtube'. Overbodige informatie: Mark bleek gebuisd over de hele lijn.
Gelukkig deed Meneer Willy D. wat van hem verwacht werd: een sterk concert spelen. Toen de man op het podium verscheen, deed hij me meteen denken aan een figuur uit de onvolprezen westernserie 'Deadwood'. Op het podium dronk DeVille vooral Red Bull maar achter de coulissen zullen er wel andere producten klaargestaan hebben, vermoed ik. Hoeveel 'rehabs' de 57-jarige zanger al achter de rug heeft weet ik niet, maar Madame Amy Winehouse zal haar best moeten doen om hem hierin te overtreffen. Het concert dan: een heerlijk 'Spanish Troll' stond al vroeg op de setlist. Daarna volgden een paar nieuwe nummers, strak gespeeld en met de nodige panache de zaal ingeslingerd. Dan was het tijd voor een reeks krachtige klassiekers als 'Demasiado Corazon', 'Hey Joe', 'Italian Shoes' en 'Savoir faire'. Afsluiten deed Willy DeVille alleen begeleid door een piano met een cover van 'It Had To Be Me'; meteen het kippenvelmoment van de avond. (Meer foto's hier)

6 opmerkingen:

Willem zei

De man moet een goeie coiffeur hebben !

Anoniem zei

Het was een fijne avond zonder meer! 'It had to be you'... ongelooflijk! Ik vraag me af of jij soms niet een lange tijd na het optreden even aan de ingang van AB hebt gestaan? Nog iets anders ik heb een ticketje van Jean-Michel Jarre in het Koninklijk Circus op 24/3/08 dat mag je hebben als je wilt. Volledig gratis! Ik kan namelijk die avond niet door andere verplichtingen en dan kan ik het beter geven aan iemand met smaak(dan aan een collega die het op ebay wil zetten en daar doe ik niet aan mee!) Laat me maar iets weten?

Frog zei

Ok, Ik mail je.

Jan zei

Even de puntjes op de i: het was Let It Be Me op het einde, of vergis ik mij?

Frog zei

Helemaal correct, Jan

Anoniem zei

Zat verdoeme ziek thuis.
Gary