maandag, mei 12, 2008

Alison Krauss & Robert Plant in Vorst Nationaal

Een oude Plant verdient ook nog een jong blaadje, moet Robert gedacht hebben en zo verkoos hij een livetour met Alison Krauss boven een reeks lucratieve re√ľnieconcerten met Led Zeppelin. Vorst raakte slechts voor iets meer dan de helft gevuld voor dit evenement, maar de afwezigen hadden weer maar eens ongelijk. Wat Plant, Krauss en band presteerden was van zo'n (bijna) onaardse schoonheid, dat ik dit concert zonder enige twijfel een plaats geef in mijn lijstje van de allerbeste, onvergetelijke muzikale momenten. De band waarmee het tweetal optrad werd geleid door 'master of ceremony' T-Bone Burnett (gitaar). Aan de andere gitaar en pedal steel herkenden we niemand minder dan Buddy Miller. Het podium werd vervolledigd door multi-instrumentalist Stuart Duncan, bassist Dennis Crouch en drummer Jay Bellerose. De avond stond in het teken van de door Krauss en Plant uitgebrachte plaat 'Raising Sand' uit 2007.
Ongeveer alle nummers van die plaat kregen een vijfsterrenuitvoering. Een stevig 'Rich Woman' trapte af. De bloedmooie Alison mocht schitteren in 'Sister Rosetta Goes Before Us' en in het ijle 'Trampled Rose'. Ze klonk als Emmylou H. in haar beste dagen. De perfectie werd benaderd in ' Through The Morning, Through The Night' en vooral in 'Killing The Blues'. Robert gaf het beste van zichzelf in oa 'Fortune Teller' en het prachtige 'Please Read The Letter' (beste nummer van de plaat). Tussendoor kreeg klasebak T-Bone Burnett de ruimte om een tweetal nummers van zijn nieuwe plaat de zaal in te sturen. Zowel Krauss als Plant putten nog uit hun ouder werk, maar na twee bisrondes was het onherroepelijk afgelopen. Een versie van 'Stairway to heaven' kwam er uiteindelijk niet. Maar geen nood, dit concert was toen de hemelpoort al geruime tijd voorbij geslopen. Goddelijke avond.
(Klik op de collage om te vergroten, meer foto's vind je hier)

4 opmerkingen:

Nsenada zei

Inderdaad een avond om niet te vergeten!

Nsenada zei

Again we didn't meet and we must have been so close :-) See you next time! Nsenada

Piet Vercaempst zei

Onbeschrijflijk mooi, maar toch een poging tot een verslag hiervan te vinden op http://users.telenet.be/piet.vercaempst/Muziek/Concerten/2008/robertplantalisonkrauss.htm

Frog zei

Mooi verslag & Clips.
Bedankt, Piet.